Bábovka z ovesných vloček
Ingredience:
- 350g ovesných vloček,
- 3 polévkové lžíce olivového oleje,
- 200g bílého jogurtu,
- 3 vejce,
- 3 polévkové lžíce medu
- 1 lžička skořicového cukru
- 2 lžičky kvalitního kakaa
- 1 odměrka PROTEIN PLUS čokoláda LONGLIVE
- 1 menší hrnek jablkovo - hruškového pyré,
Příprava:
- Dáme předehřát troubu na 150 - 160°C.
- Rozdrtíme nebo rozmixujeme vločky na prášek. Můžeme koupit i drcené vločky, ale nemáme moc jistotu, co je do nich přidáváno, tak raději v celku. Rozdrcené vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi.
- Bábovkovou formu vymažeme máslem a hrubou vysypeme moukou.
- Formu naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby.
- Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Dobrou chuť ;-)