Bábovka z ovesných vloček

Ingredience:

  • 350g ovesných vloček,
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje,
  • 200g bílého jogurtu,
  • 3 vejce,
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 1 lžička skořicového cukru
  • 2 lžičky kvalitního kakaa
  • 1 odměrka PROTEIN PLUS čokoláda LONGLIVE
  • 1 menší hrnek jablkovo - hruškového pyré,

 

Příprava:

  1. Dáme předehřát troubu na 150 - 160°C.
  2. Rozdrtíme nebo rozmixujeme vločky na prášek. Můžeme koupit i drcené vločky, ale nemáme moc jistotu, co je do nich přidáváno, tak raději v celku. Rozdrcené vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi.
  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem a hrubou vysypeme moukou.
  4. Formu naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby.
  5. Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Dobrou chuť ;-)